המסע לאפס פסולת מתחיל כאן

"אפס פסולת ישראל" | Zero Waste Israel.
יצאנו לדרך בנחישות והתמדה. לצד הסברה והעלאת המודעות לנזקי תרבות ה"חד פעמי",
אנחנו מקדמים פתרונות ומודלים ברי – קיימא לבריאות האדם והסביבה.

אנחנו כאן כדי לספק אלטרנטיבות ולהחזיר לצרכן את זכות הבחירה. 

 

קטגוריות הבלוג

כאשר אנו מדברים על קיימות בחיינו, זה יכול לכסות כל כך הרבה נושאים – מתעשיית האופנה ועד חקלאות תעשייתית, פרמקלצ'ר ועד טכנולוגיה, ולכן לעתים קרובות הצעד הראשון הוא בעצם לשכוח לרגע את המגוון הרחב של מושג ה-'קיימות' ולהבין אילו נושאים מהדהדים אצלנו יותר.

חיים חופשיים מפסולת לא רק טובים יותר לסביבה, הם משפרים את הבריאות וחוסכים לנו זמן וכסף. ואין כמו הבית כדי להתחיל תהליך משמעותי בחיק המשפחה. תרבות הצריכה הנוכחית משאירה השפעה מתמשכת על העולם בו אנו חיים. לכן נבחן אילו שינויים אנו יכולים לבצע כדי לעזור לנו לצמצם את הפסולת, לשפר את עתיד כדור הארץ ולחיות בריאים ומאושרים יותר.

ניתן וצריך ליישם את ערכי הקיימות ברוב המעגלים החברתיים שלנו – בין אם זה בערים או בעסקים, במשרדים או במוסדות החינוך. היתרונות ההדדיים של יישום אסטרטגיית אפס פסולת הן לסביבה והן לאקלים, מביאות יותר ויותר חברות, ארגונים, ערים וישובים לאמץ את גישה זו.

קיימות סביבתית היא האחריות לשמר את משאבי הטבע ולהגן על מערכות אקולוגיות גלובליות לתמיכה בבריאות ורווחה, כעת ובעתיד. מכיוון שכל כך הרבה החלטות שמשפיעות על הסביבה אינן מורגשות באופן מיידי, קיימות סביבתית ממוקדת אל פני עתיד. למעשה, הסוכנות להגנת הסביבה האמריקאית מגדירה אותה כ"עונה על הצרכים של היום מבלי לפגוע ביכולת של הדורות הבאים לענות על צרכיהם".

חדש בבלוג
המסע לאפס פסולת

האמת הרעילה על מזרון היוגה שלך

מרבית היוגים אינם מודעים לכך שמזרני היוגה הקונבנציונאלים עשויים פוליוויניל כלורי (PVC). מה זה? במילים פשוטות, הן מבחינה סביבתית והן מבחינה בריאותית, אנו – ורבים אחרים – מחשיבים את ה- PVC כפלסטיק הצרכני הרעיל ביותר. PVC הוא חומר נפוץ המשמש לייצור מזרני יוגה כי הוא זול, בעל אחיזה וגמישות. עם זאת, למרות המחיר הנמוך,  PVC לא שווה את זה – שכן אין דרך בטוחה ליצר את מזרנים האלה, להתאמן עליהם או להיפטר מהם…

בית נקי מרעלים

למנוע מהטמפרטורות לעלות

תנאי חום קיצוניים מתרחשים בטמפרטורה חמה או לחה בהרבה מהממוצע בזמן ובמקום מסוים. עליית הטמפרטורות הללו כבר מתרחשת וצפויות להפוך לשכיחות יותר וחמורות יותר עקב שינויי אקלים. שינויי האקלים מקיפים את עליית הטמפרטורות הממוצעות ואירועי מזג אוויר קיצוניים כגון בצורות ושריפות שעלולות להותיר את הקרקע בלתי מעשית או בלתי ניתנת למגורים. סוגיה נוספת שאנו מתמודדים איתה היא…

משבר האקלים

האם ניתן לנוחות שלנו לבוא על חשבון עתיד ילדינו

דמיינו את עצמכם יושבים בחוף לבן, הים שקט ושומעים רק את האדוות מלחכות את החוף. דולפין קופץ בים, שחף קורא מעל הראש, וילדים בונים ארמון בחול. יום מושלם. ולפתע, משום מקום, מגיעה משאית ומרוקנת ערמה של פלסטיק לתוך המים. בין רגע הים מתמלא בבקבוקים, כוסות חד פעמיות, קשיות ושקיות. ואחרי דקה מגיעה עוד משאית. הפלסטיק מתפזר במים וליד הילדים נוחתים פקקים ובדלי סיגריות. נשמע כמו סיוט, נכון?…

בקהילה / פלסטיק

על מנימזליזם וגמילה מחפצים

הימים בהם דחפתי עוד ועוד בגדים לארון שלי נעלמו מחיי כליל. אבל לא בלי עבודה קשה ותרגול הרגלי צריכה חדשים. פסקת פלאשבק. אני סטודנטית צעירה הצועדת לה במסדרונות האוניברסיטה בירושלים. בסוף יום לימודים ארוך או מבחן, מבליחה לה מחשבה בראשי- "מגיע לך פינוק". כן, משהו שיעודד אותי. אז אני קופצת למרכז העיר לסיבוב שופינג או מזמינה משהו בקליק. שוב ושוב ושוב. ניחשתם נכון, זוהי קנייה רגשית…

אתגר חודש zero waste

איך למנוע בזבוז מזון? מדריך לאחסון נכון

מחקר משנת 2009 קבע כי 32% מסך המזון המיוצר מתבזבז. הכוונה ב"מתבזבז" היא או מתקלקל או נזרק. משמע, כ- 1.3 ביליון טון בשנה של מזון, לא נצרך ע"י אף אחד.

 במדינות מתפתחות רוב המזון המבוזבז נזרק בשלבי הייצור והעיבוד, בעוד שבמדינות מפותחות רוב המזון נזרק בשלבים מאוחרים יותר- בהפצה או אצל הצרכן עצמו…

אתגר חודש zero waste

מה הבעיה עם אופנה מהירה?

אין צורך לפרט את נתוני צריכת האופנה בישראל, ישראלים קונים בגדים.

הצלחתם של אתרי אופנה מהירה בישראל רק מוכיחה את מה שכבר ידענו- אנחנו אוהבים לקנות בגדים ובזול.

 מה שכן נפרט הוא את המחיר שאנחנו משלמים עבור הבגדים שלנו, ואיך אנחנו הצרכנים, משלמים הרבה יותר מכסף – משלמים בבריאות שלנו…

אופנה

מדוע מותגים צריכים להפסיק עם הגרין ווש

הקיימות צוברת תאוצה עצומה מותגים יודעים זאת ומנסים לקדם מוצרים התואמים את ערכי הצרכן.

"צביעה בירוק" ובמקור "Greenwashing" זוהי טקטיקת שיווק שבה חברות משתמשות בשפה או באריזה כדי לגרום לאנשים להאמין שהמוצר שלהן טוב לסביבה…

אופנה

איך להתמודד עם חרדה אקולוגית?

בכל הנוגע לשינויי אקלים, עברנו מזמן את סימני האזהרה. במהלך השנים האחרונות נהרסו קהילות, אנשים ובעלי חיים מתו כתוצאה מאסונות אקלים שונים, ומינים חיוניים נעלמו.

בעיות בריאות הנפש שכיחות מאוד בחברה שלנו ועם שינוי האקלים שהופך לדאגה דחופה, אנשים רבים חווים חרדה אקולוגית…

אתגר חודש zero waste

ֿ 13 מסקנות מהתהליך שלי לחיים מתחשבים בסביבה

אל תשאלו אותי איך התגלגלתי לתואר ראשון במדעי הים והסביבה הימית – ילדה עירוניתעם תיק צד ועקביםשהקשר בינה לבין הים היה בטןגב אחרי בגרויותגם בזמן הלימודיםמוקפת בסטודנטים יחפיםטבעוניםשומרי סביבה (רובם), שבחלונות בין ההרצאות היו קופצים לגלישה בים – לא באמת ראיתי בעצמי שומרת סביבה. אבל מה כן?

הרגשתי שגיליתי עולם

 

בקהילה

מתנות מינימליסטיות

כמינימליסטית- אני אוהבת להישאר עם מעט חפצים, אני מפנה מקום פיזי, כדי לתת מקום לדברים החשובים לי באמת הדברים שאינם חומריים, ובכך אני גם מצמצמת צריכה כדי לשמור על הסביבה.

כל זה טוב ויפה בתיאוריה, אבל כעת באתי לדון בסוגיה מורכבת יותר- מתנת יום הולדת למינימליסט. אף אחד לא יודע מה לקנות לנו לימי הולדת או איך לשמח אותנו.

אז קבלו את המדריך המקוצר, לקניית מתנות מינימליסטיות. גזרו ושמרו או בעצם- העתיקו והדביקו, כי חבל שתצברו סתם.

מנימליזם

מה הבעיה במיחזור? במילה אחת: פלסטיק

לא משנה כמה טוב אנו ממיינים, לא ניתן לעשות שימוש חוזר בהרבה ממה שאנו זורקים. אנו מפרידים את האשפה, משאירים אותה לאיסוף ואז היא ממוינת במתקן פסולת, ולאחר מכן הופכת למוצרים חדשים – כך פועל המיחזור, נכון? מסתבר שזה לא כל כך קל, במיוחד כשזה מגיע לפלסטיק.

רוב המומחים מסכימים שמיחזור זאת דרך חשובה לצמצם פסולת ולשחזר חומרים יקרי ערך, תוך הפחתת פליטת גזי חממה ושמירה על כמויות משמעותיות של אנרגיה ומים.

ובכל זאת, מתוך 2.3 מיליארד טונות הפסולת באיחוד האירופי מדי שנה, רק 37 אחוזים ממוחזרים. חלק מהחומרים, כגון פחיות אלומיניום, זכוכית ונייר, קלים יחסית לשימוש חוזר…

מיחזור

המדריך לקנייה בתפזורת ללא אריזות פלסטיק

רוצים לדעת איך להפחית את טביעת הרגל הסביבתית שלכם ולהתחיל לצמצם את כמויות הפסולת שאתם מייצרים? ברור שאין דרך אחת ויחידה שמתאימה לכולם, אך ריכזנו כמה הצעות כדי להפוך אתכם לידידותיים יותר לעצמכם, לסביבה ולארנק :).

ראשית, כדאי לקרוא מה חשוב לדעת לפני שמתחילים. ובקצרה: התרבות שלנו מעוצבת לבזבוז, אז פשוט עשו כמיטב יכולתכם ואל תהיו קשים מדי עם עצמכם. למרות שאנו זקוקים לשינוי מערכתי בכדי לממש את חזון אפס פסולת, כל צעד שאנו עושים כפרטים יוצר ביקוש ואפשרויות ועוזר לנו לפעול לקראת מהלכים בקנה מידה גדול יותר.

המעשים שלכם עושים את ההבדל!

צרכנות נבונה

קבלו הטבות ועדכונים ראשונים

הירשמו לניוזלטר

אנחנו לא שולחים הרבה מיילים  אבל אלו שכן שווים קריאה :) 

זה פשוט, כמה פרטים ונציג מאוד אנושי שלנו יחזור אליכם

דילוג לתוכן